Britania të paguajë borxhin e saj të vjetër ndaj Iranit - Balkan Times

Britania të paguajë borxhin e saj të vjetër ndaj Iranit

Ministri i Jashtëm iranian Hossein Amir-Abdollahian tha se ai i ka kërkuar homologut britanik që Britania të paguajë borxhin e saj të vjetër ndaj Iranit.

Britania të paguajë borxhin e saj të vjetër ndaj Iranit – Ministri i Jashtëm iranian Hossein Amir-Abdollahian tha se ai i ka kërkuar homologut britanik që Britania të paguajë borxhin e saj të vjetër ndaj Iranit.

Amir-Abdollahian në një postim të mërkurën tha se ai kishte marrë një telefonatë urimi nga Sekretari i Jashtëm Britanik Dominic Raab ku, ndër çështje të tjera, ai i kishte kërkuar Britanisë të paguajë ‘borxhin e saj të vjetër ndaj Iranit’ që lind nga një marrëveshje e anuluar e shitjes së armëve. “Pasi mora një telefonatë nga Sekretari i Jashtëm Britanik Dominic Raab, shpreha gatishmërinë për dialog të bazuar në respektin reciprok, denoncova mosveprimin e BE -së sipas marrëveshjes bërthamore, dënova katastrofën e bërë nga SHBA në Afganistan, përsërita nevojën për të formuar qeveri gjithëpërfshirëse në këtë vend dhe theksova se borxhi i vjetër i Britanisë ndaj Iranit duhet të shlyhet. Në këtë bisedë telefonike,Sekretari i jashtëm britanik, nga ana e tij, shprehu shpresën se Teherani dhe Londra do të zgjeronin marrëdhëniet dhe ndërveprimet në fusha të ndryshme bazuar në mirëkuptimin reciprok nën qeverinë e re iraniane që mori detyrën muajin e kaluar. Raab gjithashtu përsëriti angazhimin e vendit të tij për të shlyer borxhin e tij ndaj Iranit. Britania i ka borxh Iranit 400 milionë paund që rrjedhin nga mosdorëzimi i tankeve Chieftain të urdhëruar nga monarku i përmbysur iranian Mohammad Reza Shah.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.