Bloomberg: Shtetet e Bashkuara po i bëjnë presion Brukselit që të vendosë sanksione ndaj Rusisë - Balkan Times

Bloomberg: Shtetet e Bashkuara po i bëjnë presion Brukselit që të vendosë sanksione ndaj Rusisë

Faqja e lajmeve Bloomberg citoi burime të informuara të thoshte se Shtetet e Bashkuara po i bëjnë presion Bashkimit Evropian që të përgatisë sanksione energjetike dhe bankare kundër Rusisë.

Bloomberg: Shtetet e Bashkuara po i bëjnë presion Brukselit që të vendosë sanksione ndaj Rusisë – Faqja e lajmeve Bloomberg citoi burime të informuara të thoshte se Shtetet e Bashkuara po i bëjnë presion Bashkimit Evropian që të përgatisë sanksione energjetike dhe bankare kundër Rusisë.

Burime të informuara i thanë faqes së lajmeve se administrata e presidentit amerikan Joe Biden po ushtron presion ndaj aleatëve të BE-së për të finalizuar një paketë gjithëpërfshirëse sanksionesh kundër bankave ruse dhe kompanive energjetike që mund të sanksionohen së bashku nga Shtetet e Bashkuara nëse Rusia pushton Ukrainën. Vendet e BE-së besojnë se një lëvizje e nxituar për të vendosur sanksione mund të dëmtojë përpjekjet për zgjidhjen e krizës përmes diplomacisë. Por sipas burimeve të informuara, Shtetet e Bashkuara mendojnë se paketa e sanksioneve duhet të përgatitet për të frenuar Rusinë. Zyrtarët perëndimorë thonë se rritja e numrit të forcave ruse mund të përfundojë në fillim të vitit të ardhshëm, duke bërë të mundur pushtimin e Ukrainës deri në fund të janarit, megjithëse ata thonë se nuk janë në dijeni të vendimit të presidentit rus Vladimir Putin për të sulmuar Ukrainën. Lidhur me hapat e mundshëm kundër Rusisë, ata thanë se disa hapa të mundshëm janë në listë, duke përfshirë heqjen e Rusisë nga sistemi i pagesave Sëift, të cilat mund të jenë shumë problematike dhe mund të prishin tregjet globale të energjisë dhe eksportet e tjera ruse. Një shqetësim tjetër është se Putini do të ndërpresë eksportet e gazit në Evropë, ndërsa Moska furnizon rreth 40 për qind të Evropës. Shefi i politikës së jashtme të BE-së Josep Borrell në një deklaratë tha se blloku po kërkon të vendosë sanksione ndaj Rusisë. “Bashkimi Evropian po përpiqet të vendosë sanksione ndaj Rusisë”, u tha Borrell gazetarëve. Bashkimi Evropian (BE) po përgatit një grup të plotë sanksionesh kundër Rusisë, të cilat do të diskutohen në një samit të BE-së.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.