Bagheri Kani: Të gjitha sanksionet duhet të hiqen - Balkan Times

Bagheri Kani: Të gjitha sanksionet duhet të hiqen

Kryenegociatori i Iranit në bisedimet e Vjenës për heqjen e sanksioneve kundër Iranit ka kritikuar Shtetet e Bashkuara për vendosjen e sanksioneve të reja ndaj Iranit në rrjedhën e negociatave aktuale në kryeqytetin austriak, duke thënë se Uashingtoni duhet të shpjegojë këto pozicione kontradiktore.

Bagheri Kani: Të gjitha sanksionet duhet të hiqen – Kryenegociatori i Iranit në bisedimet e Vjenës për heqjen e sanksioneve kundër Iranit ka kritikuar Shtetet e Bashkuara për vendosjen e sanksioneve të reja ndaj Iranit në rrjedhën e negociatave aktuale në kryeqytetin austriak, duke thënë se Uashingtoni duhet të shpjegojë këto pozicione kontradiktore.

“Ne besojmë se kjo është një sjellje kontradiktore dhe e dyanshme nga qeveria amerikane. Ne besojmë se administrata e Presidentit Joe Biden duhet të shpjegojë kontradikta të tilla”, tha Ali Bagheri Kani në reagim ndaj raundit të fundit të sanksioneve të SHBA-së kundër Iranit. Javën e kaluar, Departamenti i Thesarit i SHBA dhe Departamenti i Shtetit njoftuan sanksione kundër dhjetëra zyrtarëve dhe organizatave të qeverisë iraniane mbi akuzat për shkelje të të drejtave të njeriut. Procesi i “negociatave serioze dhe kuptimplota” për heqjen e sanksioneve kundër Iranit nuk ka filluar ende”, tha të martën Bagheri në një intervistë ekskluzive për Press TV. “Sigurisht që janë shkëmbyer disa drafte mes dy palëve. Por ajo që është e qartë dhe domethënëse është se, nga këndvështrimi ynë, sanksionet, të cilat janë në kundërshtime marrëveshjen bërthamore, duhet të hiqen menjëherë. Këto sanksione janë vendosur gjatë administratave Obama, Trump ose Biden. Të gjitha duhet të hiqen”, theksoi ai. Kryenegociatori i Iranit tha më tej se nëse palët e tjera në bisedimet e Vjenës tregojnë një vullnet serioz dhe praktik për të përmbushur plotësisht detyrimet e tyre, atëherë një marrëveshje do të arrihet shpejt. Më tej, Bagheri Kani tha se regjimi izraelit po përpiqet fuqishëm të helmojë atmosferën e bisedimeve në Vjenë dhe po ndjek qëllime negative, jo konstruktive dhe shkatërruese si në vendin e negociatave ashtu edhe jashtë tij. Bagheri Kani nënvizoi se Irani nuk po bën asgjë të fshehtë kur bëhet fjalë për aktivitetet e tij bërthamore dhe programi bërthamor i Republikës Islamike po funksionon plotësisht brenda kornizës së Traktatit të Mospërhapjes bërthamore (NPT) si dhe të Marrëveshjes Gjithëpërfshirëse të Masave Mbrojtëse (CSA).

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.