Bagheri: Heqja e sanksioneve nuk do të jetë hap pas hapi - Balkan Times

Bagheri: Heqja e sanksioneve nuk do të jetë hap pas hapi

Zëvendësministri i Jashtëm i Republikës Islamike të Iranit bëri të ditur se përveç dy dokumenteve që iu prezantuan palëve të tjera në marrëveshjen bërthamore, ekziston edhe një dokument i tretë që ende nuk është dorëzuar.

Bagheri: Heqja e sanksioneve nuk do të jetë hap pas hapi – Zëvendësministri i Jashtëm i Republikës Islamike të Iranit bëri të ditur se përveç dy dokumenteve që iu prezantuan palëve të tjera në marrëveshjen bërthamore, ekziston edhe një dokument i tretë që ende nuk është dorëzuar.

Sipas agjencisë së lajmeve Fars, “Ali Bagheri” në një intervistë për agjencinë japoneze të lajmeve “Kyodo” të enjten në përgjigje të pyetjes se në dy dokumentet e paraqitura nga Irani para palëve të tjera, nëse çështja e heqjes së sanksioneve do të bëhet hap pas hapi ose menjëherë, ai sqaroi se heqja e sanksioneve nuk do të jetë hap pas hapi. Bagheri shtoi: Në dokumentin e tretë që Irani do t’u paraqesë palëve të tjera në marrëveshjen bërthamore, ai shpreh pikëpamjet dhe sugjerimet e tij për kohën e verifikimit të “heqjes së sanksioneve”. Delegacioni iranian në Vjenë ia prezantoi palës tjetër tekstet e propozuara të mërkurën në formën e dy temave: “heqja e sanksioneve shtypëse” dhe “çështjet bërthamore”. Në këtë intervistë, Bagheri paraqitjen e këtyre dy dokumenteve nga Irani për palën tjetër, duke përfshirë heqjen e sanksioneve dhe çështjet bërthamore, e quajti një shenjë të seriozitetit të Republikës Islamike dhe tha: Jemi në Vjenë për të vazhduar bisedimet. Raundi i ri bisedimeve midis Iranit dhe grupit P4 + 1 ka nisur zyrtarisht të hënën me mbajtjen e një takimi të Komisionit të Përbashkët të marrëveshjes bërthamore në Vjenë. Ali Bagheri, zëvendësministri politik i jashtëm i Republikës Islamike të Iranit, kishte theksuar më parë në Twitter se Irani ishte i vendosur të negociojë heqjen e plotë dhe efektive të sanksioneve shtypëse dhe të paligjshme, të garantojë normalizimin e marrëdhënieve tregtare dhe ekonomike me Iranin dhe të sigurojë kredibilitet për të mos pasur neglizhencë të mëtejshme.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.