Avionët luftarakë sauditë bombardojnë Aeroportin Ndërkombëtar të Sanaa-s - Balkan Times

Avionët luftarakë sauditë bombardojnë Aeroportin Ndërkombëtar të Sanaa-s

Avionët luftarakë të agresorëve sauditë bombarduan Aeroportin Ndërkombëtar të Sanaa-s, kryeqyteti i Jemenit.

Avionët luftarakë sauditë bombardojnë Aeroportin Ndërkombëtar të Sanaa-s – Avionët luftarakë të agresorëve sauditë bombarduan Aeroportin Ndërkombëtar të Sanaa-s, kryeqyteti i Jemenit.

Sipas Al-Masira, të mërkurën gjatë natës, avionët luftarakë sauditë sulmuan të paktën gjashtë herë Aeroportin Ndërkombëtar të Sanaa-s. Qeveria e Shpëtimit Kombëtar të Jemenit ka theksuar se qëllimi i sulmit të koalicionit agresor në Aeroportin Ndërkombëtar të Sanaa-s është të ndalojë fluturimet dhe shërbimet e ofruara për popullin jemenas nga avionët e OKB-së dhe të agjencive humanitare. Rrjeti informativ saudit Al-Arabiya publikoi një videoklip që justifikonte sulmet ajrore të koalicionit agresor në aeroportin e Sanaa-s, duke pretenduar se forcat jemenase e kishin kthyer aeroportin e Sanaa-s në një kazermë ushtarake. Ndërkohë, zyrtarët e Jemenit këmbëngulën se videoja, e cila qarkulloi në rrjetet e lajmeve të koalicionit agresor, ishte regjistruar në aeroportin ushtarak, i cili ndodhet pranë aeroportit civil të Sanaa-s. Koalicioni saudito-emiratas ka ndaluar fluturimet në aeroportin e Sanaa që nga gushti 2016, me përjashtim të fluturimeve të avionëve në pronësi të Kombeve të Bashkuara ose agjencive të ndihmës humanitare. Mediat jemenase raportuan se që nga fillimi i kësaj jave sauditët kanë intensifikuar sulmet e tyre në kryeqytetin e Jemenit, pas përparimit të gjerë të forcave jemenase në qytetin Ma’rib.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.