Arratisja e palestinezëve nga burgu sionist, një shuplakë e fortë ndaj okupatorëve - Balkan Times

Arratisja e palestinezëve nga burgu sionist, një shuplakë e fortë ndaj okupatorëve

Lëvizja libaneze e rezistencës Hezbollah ka lavdëruar arratisjen heroike të gjashtë të burgosurve palestinezë nga një burg izraelit i sigurisë së lartë në veri të territoreve të pushtuara duke e cilësuar atë si një shuplakë e fortë përballë regjimit pushtues të Tel Avivit.

Arratisja e palestinezëve nga burgu sionist, një shuplakë e fortë ndaj okupatorëve – Lëvizja libaneze e rezistencës Hezbollah ka lavdëruar arratisjen heroike të gjashtë të burgosurve palestinezë nga një burg izraelit i sigurisë së lartë në veri të territoreve të pushtuara duke e cilësuar atë si një shuplakë e fortë përballë regjimit pushtues të Tel Avivit.

Në një deklaratë të hënën, duke shprehur urime për popullin palestinez dhe grupet e rezistencës për suksesin e arratisjes nga burgu, Hezbollah e vlerësoi operacionin si një “arritje unike”. “Operacioni ishte një arritje unike dhe një shuplakë e fortë ndaj forcave pushtuese izraelite, si dhe masave të tyre të rrepta të sigurisë,” thuhej në deklaratë. Lëvizja libaneze e rezistencës shtoi: “Kjo është një dëshmi e mëtejshme e vitalitetit, zgjuarsisë, durimit dhe luftës së vazhdueshme të popullit palestinez për të çliruar tokën dhe të burgosurit e tij.” Hezbollah theksoi se arritja konsiderohet si një shans i ri për të nxjerrë në pah gjendjen e të burgosurve palestinezë në burgjet e regjimit, dhe një mundësi për të ekspozuar praktikat abuzive të Izraelit, si dhe shkeljet serioze të të drejtave të të burgosurve palestinezë. Gjashtë të burgosur palestinezë arritën të iknin nga burgu Gilboa i regjimit sionist, që konsiderohet si burgu më i sigurt në Izrael. Kanali 13 i televizionit të regjimit sionist njoftoi se një gjendje gatishmërie është shpallur midis ushtrisë sioniste, një operacion i gjerë kërkimi ka filluar për të gjetur këta të burgosur, dhe gjithashtu helikopterë dhe dronë po marrin pjesë në këtë operacion.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.