Amir Abdullahian: Me vullnetin e mirë të Perëndimit, ekziston mundësia për një marrëveshje të mirë - Balkan Times

Amir Abdullahian: Me vullnetin e mirë të Perëndimit, ekziston mundësia për një marrëveshje të mirë

Ministri i Jashtëm i Republikës Islamike të Iranit të mërkurën theksoi se delegacioni iranian në Vjenë po ndjek bisedime racionale, të forta, solide dhe të orientuara drejt rezultateve, duke deklaruar se një marrëveshje e mirë është në dispozicion nëse Perëndimi tregon mirëbesim.

Amir Abdullahian: Me vullnetin e mirë të Perëndimit, ekziston mundësia për një marrëveshje të mirë – Ministri i Jashtëm i Republikës Islamike të Iranit të mërkurën theksoi se delegacioni iranian në Vjenë po ndjek bisedime racionale, të forta, solide dhe të orientuara drejt rezultateve, duke deklaruar se një marrëveshje e mirë është në dispozicion nëse Perëndimi tregon mirëbesim.

Sipas IRNA, “Husein Amir-Abdullahian” në Twitter shtoi se bisedimet e Vjenës po zhvillohen seriozisht dhe me prioritet arritjen e rezultatit. “Amir Abdullahian” deklaroi se është në kontakt të përditshëm me “Ali Bagherin”, negociatorin e lartë të Iranit në Vjenë dhe njoftoi vazhdimin e bisedimeve të ekspertëve. Përfaqësuesit e Iranit dhe të vendeve P4 + 1 të hënën e kaluar në hotelin Coburg në Vjenë filluan një raund të ri bisedimesh në kuadër të Komisionit të Përbashkët të marrëveshjes bërthamore. Ali Bagheri, zëvendësministri politik i jashtëm i Republikës Islamike të Iranit, kishte theksuar më parë në Twitter se Irani ishte i vendosur të negociojë heqjen e plotë dhe efektive të sanksioneve shtypëse dhe të paligjshme, të marrë garanci për normalizimin e marrëdhënieve tregtare dhe ekonomike me Iranin dhe të sigurojë garanci për të mos pasur neglizhencë të mëtejshme. Më herët, në Vjenë u mbajtën gjashtë raunde bisedimesh që synonin kthimin e Shteteve të Bashkuara në marrëveshjen bërthamore me pjesëmarrjen e vendeve të mbetura në marrëveshje.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.