Amir Abdullahian: Irani është serioz në negociata - Balkan Times

Amir Abdullahian: Irani është serioz në negociata

Ministri i Jashtëm i Republikës Islamike të Iranit deklaroi të martën se Irani është serioz në bisedimet e Vjenës, duke theksuar se Irani pret që propozimet e tij racionale të shqyrtohen me kujdes.

Amir Abdullahian: Irani është serioz në negociata – Ministri i Jashtëm i Republikës Islamike të Iranit deklaroi të martën se Irani është serioz në bisedimet e Vjenës, duke theksuar se Irani pret që propozimet e tij racionale të shqyrtohen me kujdes.

Sipas agjencisë së lajmeve Fars, “Husein Amir-Abdullahian” në një takim me anëtarët e Komisionit të Sigurisë Kombëtare dhe Politikës së Jashtme të Asamblesë Konsultative Islamike të Iranit theksoi se përpjekja përfundimtare e ekipit negociator iranian në Vjenë është të arrijë qëllimin e Kombit iranian që të heqë sanksionet në këtë proces. Ministri i Jashtëm i Republikës Islamike të Iranit ka deklaruar më herët se delegacioni iranian në Vjenë po ndjek negociata racionale, të forta, solide dhe të orientuara drejt rezultateve dhe se një marrëveshje e mirë është në dispozicion nëse Perëndimi tregon mirëbesim. Javën e kaluar, një raund i ri bisedimesh midis Iranit dhe grupit P4 + 1 për heqjen e sanksioneve kundër popullit iranian u mbajt në Vjenë dhe delegacioni iranian i paraqiti palës tjetër dy dokumente, duke përfshirë heqjen e sanksioneve dhe çështjet bërthamore. Pas konsultimeve me kryeqytetet përkatëse u vendos që bisedimet të vazhdojnë këtë javë, të cilat do të zhvillohen të enjten në Vjenë. Amir Abdullahian gjithashtu në takim me anëtarët e Komisionit të Sigurisë Kombëtare dhe Politikës së Jashtme të Asamblesë Konsultative Islamike të Iranit, duke iu referuar vëmendjes së veçantë të qeverisë së 13-të ndaj iranianëve jashtë vendit, për të lehtësuar lëvizjen e iranianëve në atdheun e tyre, njoftoi: Mbledhja e dytë e sekretarëve të grupeve të specializuara të punës të Këshillit të Lartë të Iranianëve Jashtë vendit do të mbahet të mërkurën nën kryesimin e tij si zëvendëskryetar i Këshillit të Lartë të Iranianëve Jashtë vendit.

Source
(The views expressed in this article do not necessarily reflect BalkanTimes editorial stance.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.