Amir Abdulahian: Rusia duhet të jetë e ndjeshme ndaj lëvizjeve të regjimit sionist në rajon - Balkan Times

Amir Abdulahian: Rusia duhet të jetë e ndjeshme ndaj lëvizjeve të regjimit sionist në rajon

Ministri i Jashtëm iranian tha: Ne presim që Rusia të jetë e ndjeshme ndaj ndryshimeve të mundshme në kufijtë e vendeve në rajon.

Amir Abdulahian: Rusia duhet të jetë e ndjeshme ndaj lëvizjeve të regjimit sionist në rajon – Ministri i Jashtëm iranian tha: Ne presim që Rusia të jetë e ndjeshme ndaj ndryshimeve të mundshme në kufijtë e vendeve në rajon.

Sipas Agjencisë së Lajmeve Fars, Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës Islamike të Iranit, Hossein Amir Abdulahian, i cili mbërriti në Moskë me ftesë të Ministrit të Jashtëm rus Sergei Lavrov, në fillim të fjalimit të tij gazetarëve u tha: Ne presim që zyrtarët rusë të jenë të ndjeshëm ndaj pranisë së terroristëve dhe lëvizjeve të regjimit sionist në rajon, të cilat janë kundër paqes, stabilitetit dhe sigurisë në rajon. Amir Abdulahian vazhdoi duke thënë se politikat rajonale të Iranit dhe Rusisë kanë qenë shumë afër gjatë viteve të fundit, duke vënë në dukje se: Në fushën e interesave reciproke të të dy vendeve, janë marrë masa të mira dhe aktualisht midis të dy palëve ka koordinim konstruktiv. Shpresojmë të rrisim këtë kapacitet për rritje, zhvillim dhe siguri të qëndrueshme në të gjitha pjesët e rajonit përmes ndërveprimit dhe konsultimit të vazhdueshëm midis dy vendeve. Kreu i aparatit diplomatik të Iranit gjithashtu vazhdoi: Duke pasur parasysh situatën në Kaukazin e Jugut dhe Afganistan, ne do të kemi diskutime serioze mbi çështjet rajonale. Ministrat e jashtëm të Iranit dhe Rusisë janë planifikuar të takohen sot, për të diskutuar marrëdhëniet dypalëshe dhe zhvillimet në rajon.

Burimi

(Pikëpamjet e shprehura nga autorët janë pikëpamjet e tyre dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.