Amir Abdulahian dhe Le Drian theksojnë formimin e një qeverie gjithëpërfshirëse në Afganistan - Balkan Times

Amir Abdulahian dhe Le Drian theksojnë formimin e një qeverie gjithëpërfshirëse në Afganistan

Ministrat e Jashtëm të Republikës Islamike të Iranit dhe Francës gjatë një bisede telefonike shkëmbyen mendime mbi zhvillimet më të rëndësishme në marrëdhëniet dypalëshe, rajonale dhe ndërkombëtare.

Amir Abdulahian dhe Le Drian theksojnë formimin e një qeverie gjithëpërfshirëse në Afganistan – Ministrat e Jashtëm të Republikës Islamike të Iranit dhe Francës gjatë një bisede telefonike shkëmbyen mendime mbi zhvillimet më të rëndësishme në marrëdhëniet dypalëshe, rajonale dhe ndërkombëtare.

Sipas agjencisë IRNA, ministri i jashtëm francez Jean-Yves Le Drian përgëzoi ministrin e jashtëm iranian për zgjedhjen e tij dhe bëri thirrje për zgjerimin e kontakteve dhe bisedimeve për çështje me interes të ndërsjellë. Ministri i Jashtëm iranian Hossein Amir-Abdulahian në këtë bisedë telefonike gjithashtu theksoi se administrata amerikane është përgjegjëse për situatën aktuale për shkak të tërheqjes së saj të paligjshme nga marrëveshja bërthamore dhe vendosjes së sanksioneve të ashpra kundër popullit iranian dhe pala evropiane për shkak të mos zbatimit të plotë të detyrimeve të saj, është përgjegjës për këtë situatë dhe për këtë ajo duhet do të rikthehet në përputhje me rrethanat. Ai shtoi se Republika Islamike e Iranit do të marrë pjesë në negociata që do të kenë rezultate të prekshme në sigurimin e të drejtave dhe interesave të popullit iranian. Ministrat e Jashtëm të Republikës Islamike të Iranit dhe Francës diskutuan gjithashtu mbi zhvillimet në Afganistan dhe theksuan nevojën për bashkëpunim për të inkurajuar të gjitha palët për të formuar një qeveri gjithëpërfshirëse, në mënyrë që të sigurohet stabiliteti dhe siguria në këtë vend dhe rajon. Të dy palët ranë dakord të vazhdojnë bisedimet mes tyre për çështjet e përmendura.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.