Amerika do të dërgojë 10.000 trupa ushtarake të tjera në Evropë - Balkan Times

Amerika do të dërgojë 10.000 trupa ushtarake të tjera në Evropë

Zëdhënës i Pentagonit në kulmin e presionit të Perëndimit mbi Rusinë përmes veprimeve provokuese pas luftës në Ukrainë, ka konfirmuar se Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë në plan të dërgojnë 10.500 trupa ushtarake të tjera në Evropë.

Amerika do të dërgojë 10.000 trupa ushtarake të tjera në Evropë – Zëdhënës i Pentagonit në kulmin e presionit të Perëndimit mbi Rusinë përmes veprimeve provokuese pas luftës në Ukrainë, ka konfirmuar se Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë në plan të dërgojnë 10.500 trupa ushtarake të tjera në Evropë.

Dërgimi i më shumë se 10.000 trupave ushtarake amerikane do të rrisë numrin e trupave ushtarake amerikane të dislokuara në Evropë në rreth 100.000.

“Atmosfera e sigurisë ka ndryshuar në rajonin e Evropës për shkak të konfliktit në Ukrainë,” tha zëdhënësi i Pentagonit John Kirby, duke konfirmuar synimin e Uashingtonit për të vendosur 10.000 trupa ushtarake amerikane në Evropë.

John Kirby shtoi: “Këto dislokime zëvendësojnë njësitë një-për-një, duke lënë pozicionin e përgjithshëm të forcave tona në rajon të paprekur dhe në rreth 100.000 trupa ushtarake”.

Përpara se Rusia të dërgonte trupa në Ukrainë në fund të shkurtit, numri i trupave amerikane në Evropë ishte rreth 80.000. Disa prej tyre ishin të stacionuar përgjithmonë në baza dhe të tjerët morën pjesë në operacione stërvitore me partnerë jo-NATO.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.