Administrata aktuale amerikane nuk ndryshon nga administrata e mëparshme - Balkan Times

Administrata aktuale amerikane nuk ndryshon nga administrata e mëparshme

Lideri Suprem i Revolucionit Islamik Ajetollah Khamenei deklaroi se administrata aktuale amerikane nuk është e ndryshme nga qeveria e mëparshme e presidentit Donald Trump, i cili braktisi marrëveshjen bërthamore ndërkombëtare dhe vendosi sanksionet më drakoniane ndaj Iranit.

Administrata aktuale amerikane nuk ndryshon nga administrata e mëparshme – Lideri Suprem i Revolucionit Islamik Ajetollah Khamenei deklaroi se administrata aktuale amerikane nuk është e ndryshme nga qeveria e mëparshme e presidentit Donald Trump, i cili braktisi marrëveshjen bërthamore ndërkombëtare dhe vendosi sanksionet më drakoniane ndaj Iranit.

“Administrata aktuale amerikane nuk ndryshon nga administrata e mëparshme. Kërkesa e saj është e njëjtë me kërkesën e Trump dhe nuk ka ndryshuar fare. Prapa skenave të politikës së jashtme, Amerika është një ujk grabitqar që ndonjëherë kthehet në një dhelpër dinake. Shembulli është situata aktuale në Afganistan”, tha të Shtunën Lideri Suprem i Revolucionit Islamik në një takim me administratën e re iraniane. “Në çështjen bërthamore, amerikanët i kanë tejkaluar të gjitha kufijtë e pafytyrësisë, dhe edhe pse u larguan nga marrëveshja para syve të të gjithëve, ata po flasin me një ton kërkues sikur Republika Islamike të kishte braktisur marrëveshjen dhe detyrimet e saj, ndërsa shumë kohë pasi amerikanët u tërhoqën, asgjë nuk u bë nga Irani, dhe disa nga detyrimet – dhe jo të gjitha – u lanë mënjanë me njoftim dhe deklaratë paraprake, “tha Ajetollah Khamenei. Ai foli mbi trazirat e tanishme në Afganistan, duke thënë se ato janë një krijim i Shteteve të Bashkuara. “Tragjeditë e Afganistanit janë thellësisht të dhimbshme. Këto vështirësi që po kalojnë afganët, të gjitha janë vepër e Shteteve të Bashkuara që pushtuan vendin për 20 vjet dhe imponuan të gjitha llojet e shtypjes ndaj popullit të tij.” Lideri Suprem i Revolucionit Islamik gjithashtu preku të ardhmen e marrëdhënieve të Iranit me Afganistanin, pas marrjes nën kontroll të vendit nga talebanët dhe pas tërheqjes “së turpshme” të forcave të udhëhequra nga SHBA. “Ne jemi në anën e kombit afgan, sepse qeveritë vijnë dhe shkojnë si në të kaluarën, por është kombi afgan që mbetet, dhe natyra e marrëdhënieve të Iranit me qeveritë gjithashtu varet nga natyra e marrëdhënies së tyre me Iranin. Ne kërkojmë nga Zoti mëshirën dhe shpëtimin nga kjo situatë për njerëzit e Afganistanit “. Ajetollah Khamenei i bëri thirrje administratës së re të shfrytëzojë kohën e saj në detyrë për t’i shërbyer njerëzve në maksimumin e aftësive të saj dhe për të përmirësuar jetesën e tyre. “Unë kisha një rekomandim për të gjithë zyrtarët në periudha të ndryshme, gjithashtu ju ofroj juve këtë rekomandim; koha kalon shpejt. Këto katër vjet do të përfundojnë së shpejti, kështu që shfrytëzoni çdo orë, çdo mundësi. Mos lejoni të humbet kohë kur bëhet fjalë për shërbimin ndaj popullit dhe ndaj Islamit, “tha ai. Administrata e re, tha Ajetollah Khamenei, duhet të përqendrojë përpjekjet e saj në fillimin e një “rindërtimi revolucionar, por racional dhe të menduar në të gjitha fushat e menaxhimit”. “Të qenit revolucionar sigurisht që duhet të shoqërohet me racionalitet. Kjo ka qenë mënyra e drejtë e Republikës Islamike që nga fillimi e deri më sot, duke kërkuar që lëvizja revolucionare të shoqërohet me një lëvizje intelektuale dhe racionale.” “Një nga manifestimet e të qenit popullor është të shkosh mes njerëzve dhe të dëgjosh drejtpërdrejt nga njerëzit. Veprimi shumë i mirë dhe i lavdërueshëm që bëri z. Raisi dje, kur shkoi në Khuzestan mes njerëzve, dëgjoi prej tyre, foli me ta, është një manifestim i të qenit popullor, çka është një gjë shumë e mirë, “tha Ajetollah Khamenei. Një manifestim tjetër, tha Lideri Suprem, është mënyra e jetesës që zgjedhin zyrtarët shtetërorë, duke urdhëruar administratën e re të praktikojë “modesti dhe karakter në sjellje dhe të shmangë stilet aristokrate dhe të mos i shikojë njerëzit nga një pozitë e lartë”. Ajetollah Khamenei tha gjithashtu se baza e qeverisë islamike dhe e Republikës Islamike është vendosja e drejtësisë, por në këtë drejtim duhet bërë shumë punë. Ai tha se është shumë e rëndësishme të rikthehet besimi dhe shpresa e njerëzve, sepse besimi i popullit është pasuria më e madhe e qeverisë.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.