36 vende të varura nga importi i grurit nga Rusia dhe Ukraina - Balkan Times

36 vende të varura nga importi i grurit nga Rusia dhe Ukraina

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së tha se 36 vende të botës llogarisin te Rusia dhe Ukraina për të siguruar dhe importuar më shumë se gjysmën e sasisë së grurit të tyre.

36 vende të varura nga importi i grurit nga Rusia dhe Ukraina – Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së tha se 36 vende të botës llogarisin te Rusia dhe Ukraina për të siguruar dhe importuar më shumë se gjysmën e sasisë së grurit të tyre.

Agjencia e lajmeve IRNA njoftoi se sekretari i përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres tha në një konferencë shtypi se 1.7 miliardë njerëz në mbarë botën vuajnë nga mungesa e ushqimit, ndërprerja e energjisë elektrike dhe nga problemet financiare.
Guterres shtoi se 36 vende të botës janë varura nga importi i grurit nga Rusia dhe Ukraina dhe ato janë ndër vendet më të varfra dhe më të kërcënuar në botë. Çmimet e naftës janë rritur me më shumë se 60 për qind që nga viti i kaluar dhe çmimet e gazit natyror janë rritur me 50 për qind në krahasim me vetëm disa muaj. më parë.
Vlerësimet sugjerojnë se megjithëse Rusia dhe Ukraina janë ekonomi të vogla dhe të mesme, efektet e luftës në ekonominë globale në fushat e sigurisë ushqimore, sigurisë energjetike dhe mungesës së disa metaleve do të jenë të rëndësishme.
Presidenti rus Vladimir Putin më 24 shkurt urdhëroi fillimin e operacioneve speciale ushtarake kundër Ukrainës, duke i kthyer marrëdhëniet e tensionuara Moskë-Kiev në një konfrontim ushtarak.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.