Raisi: Medijski imperijalizam pogrešno predstavlja istinu - Govoreći

Raisi: Medijski imperijalizam pogrešno predstavlja istinu

Iranski predsjednik Raisi kaže da neprijateljski medijski imperijalizam lažno predstavlja istinu izmišljenim pričama i lažima.

Raisi: Medijski imperijalizam pogrešno predstavlja istinu – Govoreći na ceremoniji u znak sjećanja na šehide sigurnosti u Teheranu, Ibrahim Raisi je rekao da su neprijatelji Islamske Republike napali iranski narod u nedavnim nemirima baš kao što je to učinio ISIL.

Raisi je istakao dvostruke standarde neprijatelja na polju ljudska prava i rekao da oni skandiraju slogane u korist ‘prava na život“ s jedne strane, a šalju naoružane ubice u Širaz da ubiju 10-godišnje dijete i njegove roditelje u haremu Šahčerag, ukazujući na nedavni teroristički napad.

Iranski predsjednik osvrnuo se na američku invaziju na Afganistan pod izgovorom donošenja demokratije u zemlju, u kojoj je osakaćeno 35.000 djece i uništeno mnogo domova.

Raisi je rekao da su neprijatelji pokušavali da napadnu iranske vrijednosti, uključujući Islamsku revoluciju kroz vođenje hibridnog rata, ali da je sama iranska nacija stala protiv njih i osujetila njihove zavjere.

Izvor

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.