Balkan Times

Project Veritas pustio snimak osoblja PBS koje bljuje „radikalizam“, podstičući političko nasilje

radikalizam - Trump

Project Veritas pustio snimak – U utorak je projekat Veritas objavio snimak bivšeg radnika PBS, opisanog kao Michael Beller, gdje Beller izgovara radikalne komentare protiv republikanaca, Trumpovih pristalica i njihove djece.

U razgovoru sa Projectovim novinarom, Beller je predložio da „idemo na sve republikanske glasače, a Nacionalna bezbjednost će odvesti njihovu djecu“ kako bi ih „smjestila u kampove za prevaspitavanje“.

„Prosvjetiteljski kampovi. Oni su dragi, u učionicama imaju likove iz Ulice Sezam i gledaju PBS cijeli dan.“

Nastavio je da označava Amerikance kao “tako je*eno glupe”, a zatim izrazio zadovoljstvo što je mnogo ljudi koji žive u crvenim državama “bolesno i umire”, pozivajući se na slučajeve COVIDA u državama.

“Ono što je sjajno je to što COVID trenutno raste u svim crvenim državama. Dakle, to je sjajno, mnogi od tih glasača crvenih država su bolesni i umiru”, kako se čuje.

Objašnjavajući svoj bijesni radikalizam, Beller je vrijeme opisao kao “jedinstveno” i uporedio je Trumpa sa nacističkim liderom Adolfom Hitlerom. Tada ga je novinar Veritasa pitao šta bi uradio ako demokrate ne pobjede.

„Idite u Bijelu kuću i bacajte Molotovljeve koktele“, odgovorio je Beller.

Izvještaj Veritasa izazvao je reagovanja na društvenim mrežama, a korisnici su Bellerovu opasku nazvali “odvratnom” i zahtijevali objašnjenje od PBS.

Kompanija je brzo objavila da „ovaj zaposleni više ne radi u PBS“. Prema PBS, Beller je bio „advokat srednjeg nivoa osoblja“ koji nije donosio „uredničke odluke“.

„U PBS nema mjesta za retoriku mržnje, a stavovi ovog pojedinca ni na koji način ne odražavaju naše vrijednosti ili mišljenja“, rekli su iz kompanije. „Najoštrije osuđujemo nasilje i nastavit ćemo da radimo ono što smo radili 50 godina – koristimo našu nacionalnu platformu i lokalno prisustvo da ojačamo zajednice i okupimo ljude“.

Nakon što je PBS objavio da je otpustio Bellera, Veritasov James O’Keefe, u video izjavi, pohvalio je reakciju PBS na puštanje snimka kao “najbržu” u istoriji Projecta.

“…U roku od otprilike dva-dva i po sata ovaj čovjek je otpušten, što je primoralo glavne medije da o tome izvještavaju”, rekao je O’Keefe.

“Ovo sam htio da vam kažem svima. Moramo prestati da se žalimo. Sada moramo raditi njihov posao. I radili smo svoj posao, mi smo to uradili.”

Project Veritas sebe opisuje kao „neprofitno novinarsko preduzeće“ koje istražuje „korupciju, nepoštenje, samovolju, rasipanje, prevaru i druga kršenja zakona u javnim i privatnim institucijama“.

Jedno od najnovijih Veritasovih otkrića izložilo je konferencijski poziv na prijepodnevnom uredničkom sastanku CNN prikazujući kako šefovi CNN umanjuju vijest o navodnom „laptopu iz pakla“ Huntera Bidena. Nakon istrage Veritasa, O’Keefe je oštro kritikovao CNN zbog “partijske političke agende i potpune nepovezanosti sa novinarskom etikom”.

CNN nije ni potvrdio ni negirao autentičnost snimaka, samo je upozorio da su procurjeli razgovori “možda krivično djelo”.

Izvor

Exit mobile version