Project Veritas pustio snimak osoblja PBS koje bljuje „radikalizam“,

Project Veritas pustio snimak osoblja PBS koje bljuje „radikalizam“, podstičući političko nasilje

Nakon reakcije, Javni servis za emitovanje (PBS) objavio je da osoblje koje je izgleda podsticalo na nasilje više nije zaposleno u kompaniji, dodajući da radnik nije govorio u ime organizacije.

Project Veritas pustio snimak – U utorak je projekat Veritas objavio snimak bivšeg radnika PBS, opisanog kao Michael Beller, gdje Beller izgovara radikalne komentare protiv republikanaca, Trumpovih pristalica i njihove djece.

U razgovoru sa Projectovim novinarom, Beller je predložio da „idemo na sve republikanske glasače, a Nacionalna bezbjednost će odvesti njihovu djecu“ kako bi ih „smjestila u kampove za prevaspitavanje“.

„Prosvjetiteljski kampovi. Oni su dragi, u učionicama imaju likove iz Ulice Sezam i gledaju PBS cijeli dan.“

Nastavio je da označava Amerikance kao “tako je*eno glupe”, a zatim izrazio zadovoljstvo što je mnogo ljudi koji žive u crvenim državama “bolesno i umire”, pozivajući se na slučajeve COVIDA u državama.

“Ono što je sjajno je to što COVID trenutno raste u svim crvenim državama. Dakle, to je sjajno, mnogi od tih glasača crvenih država su bolesni i umiru”, kako se čuje.

Objašnjavajući svoj bijesni radikalizam, Beller je vrijeme opisao kao “jedinstveno” i uporedio je Trumpa sa nacističkim liderom Adolfom Hitlerom. Tada ga je novinar Veritasa pitao šta bi uradio ako demokrate ne pobjede.

„Idite u Bijelu kuću i bacajte Molotovljeve koktele“, odgovorio je Beller.

Izvještaj Veritasa izazvao je reagovanja na društvenim mrežama, a korisnici su Bellerovu opasku nazvali “odvratnom” i zahtijevali objašnjenje od PBS.

Kompanija je brzo objavila da „ovaj zaposleni više ne radi u PBS“. Prema PBS, Beller je bio „advokat srednjeg nivoa osoblja“ koji nije donosio „uredničke odluke“.

„U PBS nema mjesta za retoriku mržnje, a stavovi ovog pojedinca ni na koji način ne odražavaju naše vrijednosti ili mišljenja“, rekli su iz kompanije. „Najoštrije osuđujemo nasilje i nastavit ćemo da radimo ono što smo radili 50 godina – koristimo našu nacionalnu platformu i lokalno prisustvo da ojačamo zajednice i okupimo ljude“.

Nakon što je PBS objavio da je otpustio Bellera, Veritasov James O’Keefe, u video izjavi, pohvalio je reakciju PBS na puštanje snimka kao “najbržu” u istoriji Projecta.

“…U roku od otprilike dva-dva i po sata ovaj čovjek je otpušten, što je primoralo glavne medije da o tome izvještavaju”, rekao je O’Keefe.

“Ovo sam htio da vam kažem svima. Moramo prestati da se žalimo. Sada moramo raditi njihov posao. I radili smo svoj posao, mi smo to uradili.”

Project Veritas sebe opisuje kao „neprofitno novinarsko preduzeće“ koje istražuje „korupciju, nepoštenje, samovolju, rasipanje, prevaru i druga kršenja zakona u javnim i privatnim institucijama“.

Jedno od najnovijih Veritasovih otkrića izložilo je konferencijski poziv na prijepodnevnom uredničkom sastanku CNN prikazujući kako šefovi CNN umanjuju vijest o navodnom „laptopu iz pakla“ Huntera Bidena. Nakon istrage Veritasa, O’Keefe je oštro kritikovao CNN zbog “partijske političke agende i potpune nepovezanosti sa novinarskom etikom”.

CNN nije ni potvrdio ni negirao autentičnost snimaka, samo je upozorio da su procurjeli razgovori “možda krivično djelo”.

Izvor

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.