Premijerovi liberali pobijedili, ali bez apsolutne većine - Balkan Times

Premijerovi liberali pobijedili, ali bez apsolutne većine

Kanadski premijer Justin Trudeau ponovo je izabran za to mjesto nakon što je njegova Liberalna partija pobijedila na parlamentarnim izborima, ali nije uspjela pridobiti apsolutnu većinu.

Premijerovi liberali pobijedili, ali bez apsolutne većine – Kanadski premijer Justin Trudeau ponovo je izabran za to mjesto nakon što je njegova Liberalna partija pobijedila na parlamentarnim izborima, ali nije uspjela pridobiti apsolutnu većinu.

Konzervativci su priznali poraz jer se predviđa da će na osnovu konačnih rezultata Trudeauovi liberali pobijediti na prijevremenim izborima, prema izvještajima više državnih medija.

U svom pobjedničkom govoru u ponedjeljak, Trudeau je uvjerava građane da će njegova vlada nastojati prebroditi pandemiju koronavirusa.

“Šaljete nas natrag na posao s jasnim mandatom da prebrodimo ovu pandemiju i stignemo do svjetlijih dana koji su pred nama. Upravo smo to spremni učiniti”, rekao je.

Trudeau (49) je raspisao izbore dvije godine ranije u nadi da će osigurati parlamentarnu većinu.

Brojni glasači izrazili su nezadovoljstvo i razočarenje održavanjem izbora, rekavši da je premijer ranije obećao da neće održavati izbore dok se epidemija ne smiri, dok su drugi izbore nazvali uzaludnim.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.