Palestinske grupe poslale pisma zahvale iranskom lideru - Balkan Times

Palestinske grupe poslale pisma zahvale iranskom lideru

Pet palestinskih grupa otpora u odvojenim pismima izrazilo je svoju zahvalnost vrhovnom iranskom lideru, ajatullahu Sejjidu Aliju Hameneiju, za stajalište koje je objavio na Dan Kudsa.

Palestinske grupe poslale pisma zahvale iranskom lideru – Pet palestinskih grupa otpora u odvojenim pismima izrazilo je svoju zahvalnost vrhovnom iranskom lideru, ajatullahu Sejjidu Aliju Hameneiju, za stajalište koje je objavio na Dan Kudsa.

Pet palestinskih grupa zahvalilo se iranskom lideru na njegovom govoru. Grupe su u pismima naglasile da će nastaviti put otpora sve do oslobođenja svetog grada Kudsa, opisujući stajalište iranskog lidera „mapom oslobođenja Palestine“.

Narodni front za oslobođenje Palestine, Fetah, Palestinski front za narobu borbu, Koalicija palestinskih snaga i politički ured Narodnog fronta za oslobođenje Palestine istakli su da je uloga Islamske Republike Iran poput stožera za jedinstvo i otpor u islamskim zemljama, te su odali počast iranskom generalu šehidu Kasimu Sulejmaniju koji je oživio ideal Palestine.

U svom govoru uživo na televiziji održanom 7. maja 2021. godine, koji je sadržavao i perzijski i arapski dio, ajatullah Hamenei je izjavio da je odnos snaga u korist svijeta islama i ukazao na jačanje kvantitativne i kvalitativne moći osovine otpora kao dokaz za to.

Također je spomenuo da cionistički režim propada i da bi se borba protiv uzurpacijskog režima trebala nastaviti sve dok se ne održi referendum na kojem bi sudjelovali svi Palestinci unutar i izvan Palestine kako bi se odredio budući politički sistem Palestine.

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.