Obama o Putinu: Uvijek je postojala opasnost da bi se ovo moglo desiti - Balkan Times

Obama o Putinu: Uvijek je postojala opasnost da bi se ovo moglo desiti

Bivši američki predsjednik Barack Obama je u intervjuu za NBC izjavio da se ruski predsjednik Vladimir Putin sada ponaša na sasvim novi i nepromišljen način ali da je “taj dio Putina” uvijek predstavljao opasnost, javlja CNN.

Obama o Putinu: Uvijek je postojala opasnost da bi se ovo moglo desiti – Bivši američki predsjednik Barack Obama je u intervjuu za NBC izjavio da se ruski predsjednik Vladimir Putin sada ponaša na sasvim novi i nepromišljen način ali da je “taj dio Putina” uvijek predstavljao opasnost, javlja CNN.

“Putin je uvijek bio nemilosrdan prema svom narodu, kao i prema drugima. On je oduvijek bio neko ko je obavijen ovim uvrnutim, iskrivljenim osjećajem nezadovoljstva i etničkog nacionalizma”, rekao je Obama.

“Taj dio Putina je, ja mislim, uvijek je bio tu. Ono što smo vidjeli sa invazijom na Ukrajinu je da je bio nepromišljen na način koji možda niste mogli očekivati prije osam, 10 godina, ali opasnost je uvijek bila tu”, dodao je.

Bivši američki predsjednik je odbio da direktno odgovori na pitanje šta bi, gledajući unazad, uradio drugačije dok je bio na funkciji, uključujući i u momentu kada je Rusija aneksirala Krim 2014. godine.

Umjesto toga, rekao je da je važno “ne uzimati vlastitu demokratiju zdravo za gotovo” i “zalagati se i svrstati se s onima koji vjeruju u slobodu i nezavisnost”.

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.