Novi talas terorista ISIL-a prebacuje se u Ukrajinu preko Turske - Balkan Times

Novi talas terorista ISIL-a prebacuje se u Ukrajinu preko Turske

Ruski izvori u ponedjeljak su izjavili da se novi talas terorista ISIL-a iz sirijskog grada Idliba pridružuje ukrajinskim ekstremistima preko Turske.

Novi talas terorista ISIL-a prebacuje se u Ukrajinu preko Turske – Ruski izvori u ponedjeljak su izjavili da se novi talas terorista ISIL-a iz sirijskog grada Idliba pridružuje ukrajinskim ekstremistima preko Turske.

„Broj terorista koji su iz Idliba prešli u Ukrajinu prije dva dana porastao je na 87, a većina ih je iračke, francuske i čečenske nacionalnosti“ – citirao je Sputnjik izjave izvora, rekavši da su teroristi transportovani preko Turske u četvrtak i petak.

Početkom marta, informisani izvori kazali su za rusku novinsku agenciju Sputnjik d stotine terorista sa sjevera Sirije stiže u Ukrajinu, preko Turske, kako bi se borili na strani ukrajinskih snaga.

Ruski vojni izvor nedavno je rekao da članovi Ukrajinske sigurnosne službe i turski obavještajni službenici rade na regrutovanju terorista sa sjevera Sirije, kako bi se borili u redovima ukrajinskih snaga.

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.