Ne vjerujemo u vas! -  nas je stid 2500 palestinske djece;djece koja

Ne vjerujemo u vas!

Ne vjerujemo u vas!

Ne vjerujemo u vas! –  nas je stid 2500 palestinske djece;
djece koja su u protekle 22 godine posredstvom metaka mržnje izraelskih vojnika, sa sobom pod zemlju odnijela sve svoje dječije želje.

Ne vjerujemo u vas!
Jer nas je stid sve one djece koja danas i svakog dana žive sa strahom, suzama i jecajima, uplašena vaših nemilosrdnih vojnika.

Ne vjerujemo u vas!
Jer nas je stid Muhammada Al-Durraha;
Dvanaestogodišnjeg palestinskog učenika kojeg su na putu povratka kući djecoubilački izraelski vojnici zasuli metcima i ubili u zagrljaju njegovog oca civila.

Ne vjerujemo u vas!
Jer nas je stid Rachel Corrie;
23-godišnje američke aktivistice čije su tijelo gusjenice cionističkog buldozera Caterpillara od 60 tona uvukle pod sebe ubivši je, kako bi nastavili s rušenjem palestinskih kuća. Cijeli svijet zna da, prema svim međunarodnim konvencijama, aktivisti koji rade na spašavanju moraju biti sigurni, čak i u sred bojnog polja.

Ne vjerujemo u vas!
Jer nas je stid 5000 ubijenih u Sabri i Šatili;
tih nebranjenih izbjeglica koje je ilegalna izraelska vlada protjerala iz njihove domovine, te su utočište potražile u Libanonu u dva izbjeglička kampa, Sabri i Šatili. Ali, izraelski vojnici nisu imali milosti prema njima ni u Libanonu te su za samo tri dana masakrirali njih 5000.

 

Ne vjerujemo u vas!
Jer nas je stid Shirin Abu Akleh;
američko-palestinske novinarke koju su prije nekoliko mjeseci vaši vojnici u sred bijela dana ubili metkom u glavu, prekršivši sve međunarodne zakone. Shirin je nosila posebnu uniformu za novinare s natpisom PRESS…

Ali, vjerujemo u dvoje!
Prvo; vjerujemo da svim novcem koji potrošimo na kupovinu izraelskih proizvoda pomažemo proizvodnji metaka koji će biti ispaljeni na nebranjenu palestinsku djecu i žene.
Drugo; vjerujemo da vjerovati vama znači:
ne vjerovati u ljudska prava,
ne vjerovati u slobodu,
ne vjerovati u sigurnost,
ne vjerovati u mir,
ne vjerovati u ljubav…
Jednom riječju, vjerovati vama znači ne vjerovati u osobine ljudskosti.

Izvor

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.