Ono što se dešava u Gazi očita je izraelska agresija i zločin

Nasrallah: Ono što se dešava u Gazi očita je izraelska agresija i zločin

Nasrallah: Ono što se dešava u Gazi očita je izraelska agresija i zločin-Lider libanonskog pokreta otpora Hezbollah, Sayed Hassan Nasrallah, rekao je da posljednji izraelski napadi na Pojas Gaze predstavljaju jasan čin agresije i zločina.

Libanski lider je to kazao u svom govoru povodom lunarnog mjeseca Muharrema u islamskom kalendaru, ukazujući na trenutne izraelske napade na opkoljenu palestinsku enklavu – Gazu.

Nasrallah je kazao da je ono što se događa u Gazi jasna agresija i zločin Izraela, budući da stanovnici Gaze nisu učinili ništa čime bi se takav napad mogao opravdati.

Dodao je da bi svaka časna osoba osudila napade, ali da mnoge arapske zemlje šute.

„Otpor i palestinski narod imaju pravo da odgovore na bilo koji način, i u bilo koje vrijeme i mjesto“ – kazao je on.

Nasrallah je također naglasio da je otpor u Libanu i Palestini dokazao da izraelska vojska može biti poražena i ponižena, te da izraelski režim vodi psihološki rat kroz svoje vojne kampanje.

Tenzije na palestinskim teritorijama uzavrele su od petka, kada je izraelski režim izveo napad na Pojas Gaze, u kojem je, prema najnovijim brojkama, ubijeno 24 ljudi, uključujući komandanta palestinske grupe otpora Islamski džihad, kao i šestero djece.

Islamski džihad je odgovorio ispaljujući stotine rakete prema teritorijama pod izraelskom okupacijom, rekavši da je to samo početni odgovor na masakr.

izvor

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.