Nakon pucnjave na Floridi, još jedan horor u Čikagu - Balkan Times

Nakon pucnjave na Floridi, još jedan horor u Čikagu

Najmanje sedmoro djece je ranjeno, a jedno je poginulo u pucnjavama u američkom gradu Čikagu tokom vikenda kada se širom zemlje obilježavao Praznik rada, saopštila je policija na konferenciji za novinare, prenosi Anadolija.

Nakon pucnjave na Floridi, još jedan horor u Čikagu – Najmanje sedmoro djece je ranjeno, a jedno je poginulo u pucnjavama u američkom gradu Čikagu tokom vikenda kada se širom zemlje obilježavao Praznik rada, saopštila je policija na konferenciji za novinare, prenosi Anadolija.

Četvorogodišnji Mychal Moultry je dvaput pogođen u glavu kada su meci ispaljeni ispred njegove kuće u naselju Woodlawn na južnoj strani grada te uletjeli kroz otvoren prozor, javlja ABC News.

Načelnik policije Chicaga David Brown kritikovao je “prijestupnike”, koji su, kako je kazao, znali da su na meti i da će izazvati odmazdu nekih suparničkih bandi.

-Zašto nastavljate biti u blizini mladih ljudi – naše djece? Mi ćemo počinitelje smatrati odgovornima, ali zašto živite kriminalnim životom u koji su uključeni nevini četvorogodišnjaci? Klonite se djece ako želite živjeti tim životom – rekao je Brown.

Dodao je da nedužna mala djeca ne bi trebala biti ugrožena kriminalnim ponašanjem.

Policija nudi nagradu od 9.000 dolara za informacije koje vode do hapšenja ubice Moultryja.

U pucnjavama je ranjeno i oko 50 odraslih osoba.

Pucnjave su se dogodile samo dan nakon što su mediji izvijestili o napadu u kojem su ubijene četiri osobe, među kojima i tromjesečna beba.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.