Moskva: Izrael pokušava iskoristiti dešavanja u Ukrajini - Balkan Times

Moskva: Izrael pokušava iskoristiti dešavanja u Ukrajini

Ruska vlada kazala je u petak da izraelski režim pokušava iskoristiti dešavanja u Ukrajini kako bi odvratio svjetsku pažnju od svoje okupacije palestinskih teritorija.

Moskva: Izrael pokušava iskoristiti dešavanja u Ukrajini – Ruska vlada kazala je u petak da izraelski režim pokušava iskoristiti dešavanja u Ukrajini kako bi odvratio svjetsku pažnju od svoje okupacije palestinskih teritorija.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova oštro je kritikovalo izraelski okupacioni entitet u vezi s izjavama ministra vanjskih poslova Yaira Lapida o suspenziji članstva Rusije u Vijeću za ljudska prava UN-a.

“Komentari koje je Lapid dao 7. aprila novi su antiruski verbalni napad u kontekstu podrške Izraela rezoluciji Generalne skupštine UN-a o suspendovanju članstva Rusije u UN”, navodi se u saopćenju ruskog ministarstva u petak.

Ministarstvo je izrazilo žaljenje i odbacivanje Lapidovih izjava, ističući da njegov govor predstavlja gotovo neotkriveni pokušaj eksploatacije situacije u Ukrajini s ciljem skretanja pažnje međunarodne zajednice sa palestinsko-izraelskog sukoba koji se smatra jednim od najstarijih neriješenih sukoba. ”

Dalje se navodi da je Pojas Gaze postao kao zatvor pod vedrim nebom jer njegovi ljudi već skoro 14 godina pate od kopnene i pomorske i zračne blokade koju je nametnuo izraelski entitet.

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.