Lavrov: NATO pokušava spriječiti političke dogovore između Ukrajine i Rusije - Balkan Times

Lavrov: NATO pokušava spriječiti političke dogovore između Ukrajine i Rusije

Ruski ministar vanjskih poslova rekao je u intervjuu u subotu da NATO čini sve što je moguće da spriječi političke sporazume između Rusije i Ukrajine.

Lavrov: NATO pokušava spriječiti političke dogovore između Ukrajine i Rusije – Ruski ministar vanjskih poslova rekao je u intervjuu u subotu da NATO čini sve što je moguće da spriječi političke sporazume između Rusije i Ukrajine.

Zemlje NATO-a čine sve da političkim dogovorima spriječe završetak ruske specijalne operacije u Ukrajini, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za novinsku agenciju Xinhua.

“Svjedoci smo manifestacije klasičnih dvostrukih standarda i licemjerja zapadnog establišmenta u ovom trenutku. Javno izražavajući podršku režimu u Kijevu, zemlje NATO-a čine sve da spriječe završetak operacije postizanjem političkih dogovora”, rekao je ruski ministar.

Sergej Lavrov je to izjavio kada je Kijev u petak upozorio da su pregovori o okončanju ruske vojne operacije u Ukrajini, koja traje treći mjesec, u opasnosti da propadnu.

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.