Kreator pobjeda - Irak - hadži Kasima Sulejmanija i hadži Abu Mahdija Balkan Times

Kreator pobjeda – Irak

 „Oni koji u Allaha i poslanike Njegove budu vjerovali imaće u Gospodara svoga stepen pravednika i mučenika i dobiće nagradu“ Kur'an, sura Gvožđe, 19. ajet

Kreator pobjeda – Povodom prve godišnjice mučeničke smrti vođe pobjede hadži Kasima Sulejmanija i hadži Abu Mahdija al Muhandisa, neka je Bog zadovoljan njima.

Ali Al-Ba

Dva velika mučenika su prisutna svojim šehadetom kao i  stalnim bivanjem  među nama koji svjedočimo pobjede Ummeta pod nadahnutim vođstvom oličenim u osobi  imama Hamneia.

Sjećamo se vječno živućega mučeništva koje je označilo  novi preporod u pokretu nacije Hezbollaha, ova nacija koja čvrsto, odlučno i snažno stoji nasuprot fronta globalnoga nevjerništva, priječi agresiju na sve potlačene i uskraćene u različitim dijelovima svijeta, ma kojem narodu i vjerskoj sljedbi oni pripadali. Ovo je pokret koji pokazuje veličinu ove nacije, nadmoćnost religije i njenoga dosnositelja Muhameda s.a.v.a. i njegove obitlji a.s.

Dvojica besmrtnih mučenika, hadži Kasim Sulejmani i hadži Abu Mahdi al-Muhandis, neka je Bog zadovoljan njima, obojica bijahu odani vojnici  Fronta istine već desetljećima. Pokornost i obožavanje Boga Uzvišenog i kretanje Njegovim putem, rječju i ophođenjem prema ljudima, osobine su koje ih krasiše a u kojima su slijedili manire i upute imama Ummeta, mir njima; kao i upute velikoga imama Homeinija, Bog bio zadovoljan njime, te aktualnoga lidera Hameneija, Bog ga čuvao.

Autentični muhamedanski islam nije tek nekakva  suhoparna  teorija i koncept već i praktično ponašanje u svim poljima života.

Islam je najjasnije poprište u kojem se teorija ispoljava praktičnim ponašanjem, koncepti provjerom valjanosti i među njima nema razdvajanja, jer je odvojenost odmak od ove religije koju je Svemogući Bog učinio pečatom svojih religija.

A kada pratimo pokret Islamske revolucije u Iranu, od njegovog prvog dana do danas, ta su značenja jasno vidljiva u karakterima ove revolucije, njenim stavovima i širini koju nudi.

Imam Homeini, Bog bio zadovoljan  njime, koji je zapalio iskru ove velike revolucije,  u svim je svojim riječima i djelima utjelovio islam, a  što svjedočimo danas i  kod njegovog voljenog nasljednika, vođe imama Hamneija, kao i u vjernoj grupi koja se okupila oko ove blažene revolucije. Kod osoba kakve bijahu  Sajjad Širazi, Čamran, Kazemi, Hamid Takavi, Abu Nazik, Abu Habib al-Skini, al-Muhammadavi i drugi mučenici islama, neka je Bog zadovoljan njima,  a ta je osobina krasila i šehide Sulejmaniju i Muhandisu, Bog bio zadovoljan  njima. Tu ćemo osobinu naći i u svim ljudima koji koračaju na putu istine.

Stoga je najbolje i najpotpunije obilježavanje prve godišnjice mučeničkih vođa ustvari naš zavjet da ćemo nastaviti njihovim stazama i manirima, nositi zastave sa sobom na svoj način, držati se oko našeg božanskog vođstva u poslušnosti, ljubavi i poštovanju.

Kreator pobjeda- Proslava prve godišnjice mučeništva mora biti izvan podjela, sektašenja i nacionalizma, jer je ovo mučeništvo radi islama koje nadilazi sve to.

Moramo, također, obilježiti ovu godišnjicu fokusirajući se na blizak odnos između dva mučenika,  Bog bio zadovoljan  njima, i baš kao što dijeliše dane odanosti, džihada i mučeništva, oni sudjeluju u njihovom zajedničkom obilježavanju i nikada ih ne razdvajaju.

Šejh Humam Hammoudi, predsjednik Islamskog vrhovnog vijeća Iraka, potvrdio je da je onaj koji je ubio mučenika mihraba, sejid Muhammad Bakir al-Hakima, isti onaj neprijatelj koji je izvršio atentat na vođe pobjede, jer naši mučenici imaju jedan cilj sažet u zahtjev za časnim životom iračkog naroda i naroda u regiji i odbranom od svake vrste agresije nad ljudskim bićima.

Šef islamskog Vrhovnog vijeća šejh Humam Hammoudi naglasio je da irački narod nikada nije žalio dati krv radi svoje neovisnosti i suvereniteta. Mučenički vođa Abu Mahdi al-Muhandis imao je veliku i djelotvornu ulogu u uspostavljanju Narodne mobilizacije koja je branila zemlju tako  da je Inženjer šehida uspio izgraditi integrativnu organizaciju što nije polazilo za rukom ni nekim institucijama. Velike dženaze  kojima su mučeničke vođe počašćene, dokaz su iskrenosti namjere i da svi moramo slijediti primjer mučeničkih vođa i ići njihovim stopama. Zaista komandant šehida al-Muhandis jedan je od prvih planera i osnivača koji su uložili izniman napor u izgradnji Badr-formacija u borbi protiv diktatorskog režima. Amerikanci su atentatom na vođe mučenika (Hadži Abu Mahdi Al-Muhandis i general-pukovnik Kasim Sulejmani) počinili trostruki zločin. Prvi zločin je taj što su njihovi avioni ušli u zračni prostor Iraka bez prethodnog odobrenja Vlade i nisu objavili da su njihovi avioni opremljeni vojnim oružjem, drugi je zločin to što su američki dronovi ušli u zračni prostor bagdadskog civilnog aerodroma. Treći i najveći zločin je taj što su Sjedinjene Države ubile mučenika Muhandisa na tlu njegove zemlje, kao i hadži Sulejmanija koji je bio gost u Iraku.

„Atentat na vođe šehida je državni terorizam” i  „ostat će zabilježen u registru američkih zločina“.

Kreator pobjeda  …. 2

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.