Kina zvanično zatražila istragu da li je virus korona potekao iz američke laboratorije - Balkan Times

Kina zvanično zatražila istragu da li je virus korona potekao iz američke laboratorije

Čen Su, stalni kineski predstavnik u kancelariji UN u Ženevi, poslao je Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji formalni zahtjev kojim traži otvaranje istrage o Fort Detriku, laboratoriji američke armije, kao mogućem izvoru virusa korona.

Kina zvanično zatražila istragu da li je virus korona potekao iz američke laboratorije – Čen Su, stalni kineski predstavnik u kancelariji UN u Ženevi, poslao je Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji formalni zahtjev kojim traži otvaranje istrage o Fort Detriku, laboratoriji američke armije, kao mogućem izvoru virusa korona.

U pismu poslatom šefu SZO Tedrosu Adanomu Gebrejesusu, Čen podsjeća da je teorija o tome da je virus korona „iscurio“ iz laboratorije u Vuhanu, „ekstremno nevjerovatna“.

Kineski diplomata traži da se ispita istraživanje koje je u Fort Detriku sprovodio profesor na Univerzitetu Sjeverne Karoline Ralf Barić. Kako navodi, „ako neko zastupa mogućnost da teorija o curenju virusa iz laboratorije treba da ostane otvorena, onda je to laboratorija u Fort Detriku u SAD, što bi trebalo da bude predmet istrage“, prenosi kineska agencija ECNS.

Čen je uz pismo priložio i onlajn peticiju koju je potpisalo 25 miliona Kineza, tražeći istragu o Fort Detriku, te dva dokumenta, pod nazivom „Sumnjive tačke o Fort Detriku“ i „Istraživanje virusa korona koje je sproveo tim dr Ralfa Barića na Univerzitetu Sjeverne Karoline“. američke laboratorije

Drugi dokument, koji je u cijelosti objavila Sinhua, dovodi u pitanje Barićev rad na virusima korona, uključujući i istraživanje povećanja njihove funkcije, te sintetizovanja i modifikovanja virusa korona koji su u vezi sa SARS-om, što je započeo još 2003. godine.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.