Iranski lider čestitao palestinskoj naciji na pobjedi protiv izraelskog režima -

Iranski lider čestitao palestinskoj naciji na pobjedi protiv izraelskog režima

Lider islamske revolucije Irana, ajatullah Sejjid Ali Hamenei čestitao je palestinskom narodu na historijskoj pobjedi fronta otpora protiv cionističkog režima.

Iranski lider čestitao palestinskoj naciji na pobjedi protiv izraelskog režima – U svojoj poruci u petak navečer, lider je kazao da će Palestina postati još jača, a da će uzurpatorski režim Izraela još više slabjeti u suočavanju s pripremljenom palestinskom omladinom i moći grupa otpora.

Ajatullah Hamenei je dodao da su Palestinci uzdignute glave prošli test posljednjih dana.

„Brutalni izraelski neprijatelj dobro zna da se ne može nositi s ujedinjenim palestinskim ustankom“ – rekao je.

Dodao je da se poraz cionističkog režima očitovao i u zločinima koje je počinio i zahtjevu za prekidom vatre.

Visoki zvaničnici otpora i političari odlučuju kada će započeti i završiti konflikte, ali spremnost i snažno prisustvo na terenu se ne okončava.

„Muslimanske države trebale bi stupiti na scenu iskreno i podržati palestinsku naciju vojnim jačanjem ili finansijskom pomoći, koja je potrebna više nego ranije, kao i u obnovi infrastrukture u Gazi“ – dodao je ajatullah Hamenei.

On je kažnjavanje cionističkog režima nazvao još jednom značajnom obavezom muslimanskih zemalja, i istakao da svi koji imaju savjest znaju da masakriranje palestinskih žena i djece tokom proteklih 12 dana ne smije proći nekažnjeno.

Naglasio je da vlasti cionističkog režima, posebno premijer Benjamin Netanjahu, trebaju biti izvedeni pred pravdu i kažnjeni na nezavisnim međunarodnim sudovima. Iranski lider

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.