Iran ne toleriše izraelsko prisustvo na svojim granicama - Balkan Times

Iran ne toleriše izraelsko prisustvo na svojim granicama

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian podvukao je da Iran ne toleriše prisustvo Izraela u blizini svojih granica.

Iran ne toleriše izraelsko prisustvo na svojim granicama – Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian podvukao je da Iran ne toleriše prisustvo Izraela u blizini svojih granica.

Islamska Republika Iran neće tolerisati prisustvo i aktivnosti cionističkog režima protiv svoje nacionalne sigurnosti i prema tome će poduzeti odgovarajuće mjere “, rekao je Abdollahian u intervjuu za IRIB, dan nakon što su na sjeverozapadu Irana započele vojne vježbe kopnenih snaga armije, što su mnogi ocijenili porukom Izraelu i Azerbejdžanu i njihovim saveznicima, ukazujući na tenzije u tom regionu.

Hossein Amirabdollahian se osvrnuo se na napore cionista i terorista da unište odnose između Irana i Azerbejdžana, te je pojasnio da su tokom sukoba u Nagorno-Karabahu neki teroristički pokreti raspoređeni na tom području, te da je cionistički režim Izraela također pokušao iskoristiti napetosti stavljajući svoje elemente na stranu Azerbejdžana tokom sukoba s Armenijom.

Ti elementi sada su postali prijetnja za Iran, te su brojni izvještaji o uznemiravanju i maltretiranju iranskih kamiona koji prolaze tom rutom.

“Islamska Republika Iran ovu situaciju prati s osjećajnošću i odlučnošću, te ima prijateljske odnose prema svojim susjedima, uključujući Azerbejdžansku Republiku. ”

Naglasio je da Islamska Republika Iran nikada neće tolerisati prisustvo elemenata cionističkog režima u blizini svojih granica niti bilo kakvu geopolitičku promjenu u tom smislu u regiji.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.