Imam Al-Akse Ekrem Sabri: Izrael upadima pokušava pokazati da nije poražen u Gazi - Balkan Times

Imam Al-Akse Ekrem Sabri: Izrael upadima pokušava pokazati da nije poražen u Gazi

Šejh Ekrem Sabri, imam i hatib džamije Al-Aksa, izjavio je da je Izrael dozvolio fanatičnim jevrejskim doseljenicima da upadaju u kompleks Al-Akse kako bi pokušao pokazati da nije poražen u ratu u Gazi.

Imam Al-Akse Ekrem Sabri: Izrael upadima pokušava pokazati da nije poražen u Gazi- Imam Sabri je za AA kazao da su od jutros fanatični jevrejski doseljenici u pratnji izraelske policije upadali u kompleks Al-Akse.

– Okupaciona vlast pokušava upadima u Al-Aksu dokazati da nije poražena u Gazi – rekao je Sabri.

Dodao je da bi izraelska uprava bila odgovorna za tenzije, ukoliko do toga dođe, zbog nastavka upada u džamiju Al-Aksa.

Desetine fanatičnih Jevreja u pratnji izraelske policije ponovo su upali u kompleks Al-Akse u okupiranom Istočnom Jerusalimu.

U saopćenju Uprave islamskih vakufa Jerusalima navodi se da je izraelska policija danas poslije podne ponovo dopustila jevrejskim doseljenicima da uđu u Al-Aksu. Navodi se da je 126 fanatičnih Jevreja pod zaštitom izraelske policije upalo u Al-Aksu.

U jutarnjim satima je također 127 fanatičnih Jevreja upalo u kompleks Al-Akse. Tako je ukupno 253 fanatičnih Jevreja ušlo u Al-Aksu jutros i popodne. Ekrem Sabri

Zbog otpora Palestinaca jevrejski doseljenici od 4. maja nisu mogli ulaziti u kompleks Al-Akse. 

Izraelski zvaničnici su danas saopćili da je nakon tri sedmice kompleks Al-Akse otvoren za jevrejske doseljenike.

Za muslimane Al-Aksa predstavlja treće najvažnije svetilište, a Jevreji smatraju kako su na tom mjestu nekada postojala dva jevrejska hrama. Ekrem Sabri

Kompleks Al-Akse koji se prostire na 15 posto površine starog jezgra Al-Qudsa nalazi se pod izraelskom okupacijom, a predstavlja tačku spajanja tri najveće religije svijeta. Nakon Mesdžidul-harema u Mekki i Poslanikove džamije u Medini, Al-Aksa je treće po važnosti mjesto za muslimane.

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.