HDZ pobjednik izbora u Hrvatskoj . Veliki su izazovi ispred nas.

HDZ pobjednik izbora u Hrvatskoj

HDZ pobjednik izbora u Hrvatskoj . Veliki su izazovi ispred nas. Velika kriza nam se sprema. Ali pokazali smo da jedna mala iskra može vratiti nadu i optimizam, da možemo kao društvo bolje, da možemo pravednije, da možemo zelenije, da možemo jednakije, i da možemo – zajedno,“ poručio je njihov lider Tomislav Tomašević u prvom obraćanju javnosti.

 

Odaziv birača je 46,62 posto. Na parlamentarnim izborima 5. srpnja biralo se 140 zastupnika u 10 teritorijalnih izbornih jedinica, 8 zastupnika manjina i 3 zastupnika tzv. dijaspore – ukupno 151 zastupnika. Državno izborno povjerenstvo u 15 sati objaviti će konačne rezultate parlamentarnih izbora 5. srpnja.

Predsjednik Republike Zoran Milanović odmah nakon zatvaranja birališta razgovarao je sa predsjednicima HDZ-a i SDP-a Andrejem Plenkovićem i Davorom Bernardićem.

„Imamo izlazne ankete. Sačekajmo konačne izborne rezultate i ukoliko oni budu na tragu izlaznih anketa, Hrvatska demokratska zajednica od sutra 6. srpnja započinje sa razgovorima za strukturiranje nove vlasti u Republici Hrvatskoj sa onim opcijama koje su ušle u Hrvatski sabor, u skladu sa svjetonazorom i u skladu sa našim izbornim programom“, kazao je zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved novinarima u nedjelju uveče. izbora u Hrvatskoj

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.