Hašd je ime opstanaka - Balkan Times

Hašd je ime opstanaka

Narodne dobrovoljačke snage Iraka postale su životna potreba od koje se ne može odustati, jer je ovo ideološka sila koja je nudila žrtvu, krv i mučenike, a još uvijek ne dolazi do svog prava.

HAŠD JE IME OPSTANAKA -Kad su se sinovi Iraka odazvali pozivu na džihad, koga je uputio vrhovni vjerski autoritet, tada su kolone marširale ka centrima za registraciju dobrovoljaca kako bi se borili protiv neprijatelja.

Ako analiziramo stanje ovih ljudi, otkrićemo da djeca siromašnih čine prvu klasu dobrovoljaca, a sinovi mučenika i mudžahida su na drugom mjestu po broju, a sinovi uleme i sljedbenici vjere na trećem mjestu. To ukazuje da pripadnici Narodnih dobrovoljačkih snaga Iraka (Hašd) nisu plaćenici, a ni pohlepa prema dunjaluku ni plijen koji neki traže nisu predmet njihovog interesa.

Kad su  previranja pojačala, željezo se usjalo i mučenici  pali, konvoje mučenika predvodili su kovčezi iz ovih skupina. S druge strane, skrovišta kukavica bila su puna bezobzirnih, promotora i licemjera, koji su jahali na talasima džihada u svom govoru narodu, kako ne bi izgubili svoju popularnost, a iza kulisa većina njihovih akcija bila je protiv džihada i mudžahedina.

A čim se slegla prašina formirale su se elektronske vojske koje su u danima džihada radile na tome da uhvate svaku negativnost koja se dogodi, dokumentiraju je, emitiraju i pojačaju – i nakon oslobođenja, prva im je briga bila potkopati mudžahedine, srušiti njihove simbole i poniziti njihove akcije i džihad u skladu s američkim projektom koji ne krije svoj cilj otapanja i raspada Hašda, u znak odmazde nakon što je Hašd uništo njihov razorni projekt, čiji je ISIL bio glavno sredstvo. Čim je eskalirala američka kampanja protiv Hašda, povećala se i kampanja armije licemjera i cionista, strijele iznutra bile su snažnije od onih što su dolazile od  vanjskih neprijatelja, a s njima i psihološke kampanje zasjenjene projekcije koje promoviraju taštine, čiji cilj nije bio ništa drugo do sijanje frustracije i promicanje razdora.

Međutim, projekat pobune koji su vodile Sjedinjene Države brzo je osujećen  mudrošću onih koji su željeli Irak. Premijerov govor označio je Hašd kao čisto iračko pitanje i time začepio usta licemjerima koji su promovirali američki projekt.

Narodne dobrovoljačke snage Iraka postale su životna potreba od koje se ne može odustati, jer je ovo ideološka sila koja je nudila žrtvu, krv i mučenike, a još uvijek ne dolazi do svog prava.

Irak ne može tako lahko ostaviti Hašd zbog nečije želje. Hašd je postao važna i stalna komponenta iračkog sigurnosnog sistema. Posjedovao je stručnost i sredstva koja su mu omogućila da bude prva snaga u ovom sistemu. Ono što je Hašd postigao svojim skromnim resursima možda neće moći niti jedna vojska drugih zemalja, koliko god billa  obučenija i opremljenija.

Nijedna stranka, bilo unutarnja ili vanjska, nema pravo da ospori patriotizam, džihad i ideologiju Hašda. Budući da je Hašd sin ovog naroda nastao  iz njegovih iskrenih redova te plod fetve velikoga vjerskog autoriteta kojeg su Iračana i uvijek cijenili i poštovali.

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.