Haos u Beogradu: Policija baca suzavac na demonstrante, Balkan Times

Haos u Beogradu: Policija baca suzavac na demonstrante, oklopna vozila na ulicama

Haos u Beogradu: Policija baca suzavac na demonstrante, oklopna vozila na ulicama- Nekoliko hiljada demonstranata je ispred zgrade Skupštine. Jedna grupa koja nije htjela da prati opozicione političare skrenula je ka Skupštini Srbije, a druga grupa je otišla ka Predsjedništvu.

Među okupljenim demonstrantima su lideri opozicije, predsjednici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović, Demokratske stranke Zoran Lutovac, stranke Pokret za za preokret Janko Veselinović

Demonstranti ogorčeni zbog svega što se dešava u Srbiji, posebno za vrijeme epidemije koronavirusa, na platou ispred Skupštine Srbije uzvikuju “Idite na Kosovo”, “Ostavka, ostavka”, “Ua, ua”, “Vučiću, liječi se”.

Traže ostavku Aleksandra Vučića i Kriznog štaba. Policajci ispred Skupštine drže distancu i izbjegavaju svaki kontakt sa demontrantima.

Pripadnici policije opkolili su zgradu Predsjedništva Srbije, a postavljena je i zaštitna ograda. U okolnim ulicama primjećen je, kako javljaju srbijanski mediji, veliki broj policijskih marica.

Grupa opozicionih lidera krenula je ka Skupštini Srbije, praćeni građanima koji žvižde i uvikuju: “Vučiću pederu”, “Vučiću lopove”.

Građani pristižu sa svih strana, iz svih dijelova Srbije. Sve to sa jednim ciljem – kako bi rekli “dosta” skandaloznim odlukama, ponašanjem i nastupima Aleksandra Vučića i njegovih sljedbenika i “satelita”.

Specijalna antiteroristička jedinica stigla je na ulice Beograda u četiri vozila. Demonstranti pale kontejnere, a srbijanski mediji javljaju da ima povrijeđenih.

I večeras su se oko 18 sati građani počeli okupljati u Beogradu na Platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega su zajedno sa liderima opozicije krenuli ka Skupštini Srbije. Haos u Beogradu

Kao i sinoć, povod izlaska na ulice je najava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o uvođenju policijskog sata od petka do ponedjeljka, zbog alarmantne situacije u Beogradu vezano za širenje koronavirusa. Haos u Beogradu

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.