Erupcija slavlja u Italiji nakon osvajanja evropskog naslova - Balkan Times

Erupcija slavlja u Italiji nakon osvajanja evropskog naslova

Veliko slavlje širom Italije odvijalo se na ulicama i trgovima u nedjelju navečer nakon osvajanja evropskog naslova u finalu EP-a protiv Engleske.

Erupcija slavlja u Italiji nakon osvajanja evropskog naslova – Italijani su preplavili ulice i trgove u nedjelju navečer nakon osvajanja evropskog naslova u finalu EP-a na Wembleyu protiv engleske nogometne reprezentacije, slaveći veliki uspjeh.

Vatromet i muzika odjekivali su širom zemlje nakon što je Italija pobijedila Englesku boljim izvođenjem jedanaesteraca (3-2). Posvuda se osjećala euforija, prenosi Hina.

“To je nevjerovatno, nevjerovatno, ne možete se osjećati bolje od ovoga, pobijedili smo u finalu”, rekao je Stefano Gucci, navijač u gužvi na Piazzi Del Popolo u Rimu.

Italijani su pohvalili selektora reprezentacije Roberta Mancinija jer je izvukao zemlju iz dubokog razočaranja nakon što se nisu uspjeli kvalificirati za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji i odveo je do prvog naslova prvaka u Evropi od 1968. godine.

“Velika zahvalnost Robertu Manciniju i našim igračima koji su dobro predstavljali Italiju…”, rekao je talijanski predsjednik Sergio Mattarella. Erupcija slavlja u Italiji

Navijači su napunili centralni trg ispred milanske katedrale, a automobili su trubili u Napulju.

Slavilo se i centralnom italijanskome gradu Jesiju, rodnom gradu trenera Mancinija.

“To je vrlo važno za Italiju, a posebno za nas”, rekao je za SkyTg24 navijač u Jesiju koji je nosio ogromnu italijansku zastavu.

To je prvi veliki međunarodni uspjeh za italijanski nogomet od pobjede na Svjetskom kupu 2006. ‘Azzurri’ su od tada pretrpjeli stalne neuspjehe, uključujući poraz od Španije u finalu Eura 2012.

“Dali ste nam čarobnu noć”, rekao je šef italijanskog Olimpijskog odbora Giovanni Malago.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.