Dva turska vojnika položili živote kao šehidi, neutraliziran terorista - Balkan Times

Dva turska vojnika položili živote kao šehidi, neutraliziran terorista

Iz Ministarstva odbrane Turske je navedeno da su teroriste locirali danas na području operacije "Kandža" u regiji Harkurk na sjeveru Iraka

Dva turska vojnika položili živote kao šehidi, neutraliziran terorista – Dva turska vojnika položili su živote kao šehidi, a jedan terorista je neutraliziran u sukobu u okviru operacije “Kandža” na sjeveru Iraka, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Turske.

Iz Ministarstva je navedeno da su teroriste locirali danas na području operacije “Kandža” u regiji Harkurk na sjeveru Iraka.

Saopćeno je da su poginula dva vojnika, a jedan je ranjen.

Potvrđeno je da je u sukobu neutraliziran terorist iz separatističke terorističke organizacije.

“Želimo Božju milost našim šehidima koji su izgubili živote u ovom incidentu koji nam je ostavio dubok bol i tugu. Naše saučešće ožalošćenim porodicama, turskim oružanim snagama i našoj plemenitoj naciji, te brz oporavak ranjenom”, saopćeno je iz Ministarstva.

Turske snage sigurnosti provode opsežnu borbu protiv terorista PKK-a unutar Turske, ali i na sjeveru susjednih Iraka i Sirije. PKK-a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.