Đukanović: Sramota je kako se Rusija ophodi prema Crnoj Gori - Balkan Times

Đukanović: Sramota je kako se Rusija ophodi prema Crnoj Gori

U saopštenju Đukanovićevog kabineta, kojem je povod izjava portparolke ruskog ministarstva vanjskih poslova Marije Zaharove, oštro se osuđuje miješanje Rusije u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Đukanović: Sramota je kako se Rusija ophodi prema Crnoj Gori – Kabinet šefa crnogorske države reagovao je na izjavu portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove saopštenjem u kojem se poručuje da je sramotan način na koji se Rusija ophodi prema Crnoj Gori i njenom predsjedniku, prenosi Tanjug.

Zaharova je juče izjavila da su optužbe Ðukanovića na račun zvanične Moskve i Ruske pravoslavne crkve, njegov pokušaj da se vrati na vlast.

Reagujući na optužbe šefa crnogorske države, ocijenila je da grupa oko Ðukanovića uporno nastavlja da igra na crkvenu kartu, a da je cilj unijeti zabunu, podijeliti Crnogorce na prijatelje i neprijatelje i podići stepen napetosti u društvu u cilju obnove vlasti pod njegovim pokroviteljstvom.

Ukazala je da se istovremeno marljivo skriva činjenica da je pod prethodnom vladom, koja je bila usmjerena na takozvani euroatlantski izbor, ignorisano mišljenje značajnog dijela stanovništva Crne Gore, prenele su RIA Novosti.

Destabilizacija Crne Gore Đukanović

Kabinet Ðukanovića saopštio je u nedjelju da Rusija i Ruska pravoslavna crkva destabilizuju Crnu Goru u pokušaju da udovolji “imperijalnim ambicijama” zvanične Moskve i “velikosrpskim ambicijama Beograda”.

“Ponovo iz Moskve stižu izjave, u kojima se odomaćila riječ “sramota”. Riječ koja najbolje odgovara onome što čine predstavnici i svjetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljajući sve otvorenije da se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države. Izmišljajući pri tom da većina građana Crne Gore podržava SPC”, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Ne mogu, kažu, da sakriju ustvari koliko ih boli “takozvana” euroatlantska orijentacija Crne Gore.

Ali im, dodaju, ne smeta što su “srpski patrijarh i srpski mitropolit dostavljeni na Cetinje helikopterom NATO snaga, prikriveni pancir ćebetom”.

“Tu akciju, eto, podržava i Rusija”, navodi se u saopštenju i dodaje da će “istorija one koji su za to odgovorni smjestiti upravo na te stranice”.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.