Đukanović: Politička zloupotreba vjere na Cetinju - Balkan Times

Đukanović: Politička zloupotreba vjere na Cetinju

Dramatiku na događajima na Cetinju ne stvara vjersko, već političko pitanje i zloupotreba vjere u političke svrhe, rekao je u srijedu predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović, tokom sastanka sa apostolskim nuncijem, monsinjorom Luigi Pezzutom, javlja Tanjug pozivajući se na RTCG.

Đukanović: Politička zloupotreba vjere na Cetinju – Dramatiku na događajima na Cetinju ne stvara vjersko, već političko pitanje i zloupotreba vjere u političke svrhe, rekao je u srijedu predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović, tokom sastanka sa apostolskim nuncijem, monsinjorom Luigi Pezzutom, javlja Tanjug pozivajući se na RTCG.

On je istakao zabrinutost za obnovljene retrogradne ideje u regionu i naglasio da Crna Gora mora da brani sebe uz punu svijest da je najvažnije očuvati mir, stabilnost, međuetnički i međuvjerski sklad, prenijela je RTCG.

”To su najveće tekovine moderne Crne Gore, odbranjene u prethodnih 30 godina iskušenja tokom kojih je Crna Gora bila pribježište za pripadnike raznih vjera i nacija, što smatramo moralnim kapitalom kojeg se nećemo odreći. Da bi čuvali taj kapital, moramo čuvati državu i siguran sam da ćemo uspjeti”, poručio je predsjednik Crne Gore.
Objektivno prikazati šta se desilo na Cetinju

Ðukanović je, kako je saopšteno, iskazao visoko poštovanje za moralni i duhovni ugled Svete stolice u svijetu i zahvalnost za podršku koju je papa Franjo u više navrata uputio Crnoj Gori i njenom narodu.

Apostolski nuncije Pezzuto je, uz zahvalnost za prijem, iskazao razumijevanje za zabrinutost i podsjetio na sasvim drugačiji društveni momenat prilikom prethodnog susreta dvojice sagovornika.

On je uz ocjenu da je ponekad stvari potrebno posmatrati sa distance i da će pomoć Vatikana svakako doći, i kazao da će obavijestiti Vatikan o onome što se dogodilo na Cetinju kroz objektivan prikaz svih strana, uključujući i predsjednikovu zabrinutost.

“Budite hrabri, zato što uvijek moramo da vidimo kako ići naprijed uprkos svima i uprkos svemu”, kazao je Pezzuto, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Burimi
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.