Britanski univerzitet otpustio profesora zbog anticionističkih stavova - Balkan Times

Britanski univerzitet otpustio profesora zbog anticionističkih stavova

Univerzitet u Bristolu otpustio je jednog od svojih profesora zbog njegovih izričito anticionističkih stavova i protivljenja izraelskom režimu i njegovom moćnom svjetskom lobiju koji podržavaju SAD i Britanija.

Britanski univerzitet otpustio profesora zbog anticionističkih stavova – Univerzitet u Bristolu otpustio je jednog od svojih profesora zbog njegovih izričito anticionističkih stavova i protivljenja izraelskom režimu i njegovom moćnom svjetskom lobiju koji podržavaju SAD i Britanija.

“Profesor David Miller više nije zaposlen na Univerzitetu u Bristolu”, navodi se u saopćenju univerziteta u petak.

Miller “nije zadovoljio standarde ponašanja koje očekujemo od našeg osoblja”, dodaje se.

Reagujući na tu odluku, Electronic Intifada, internetsko izdanje vijesti, nazvalo je Millera “vodećim britanskim kritičarem Izraela i njegovog lobija”, koji je postao žrtva višegodišnje klevetničke kampanje izraelskog lobija.

Više od 300 akademika i intelektualaca, uključujući Noama Chomskog, palestinskog učenjaka i aktivistu Samija al-Ariana i disidentskog izraelskog historičara Ilana Pappea, potpisalo je otvoreno pismo u njegovu odbranu.

Miller, akademski stručnjak za propagande grupe i politički pritisak, rekao je da se “univerzitet osramotio” odlukom, te je najavio da će se sudski žaliti na odluku.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.